HomeZorg & WelzijnPositief advies door EMA gegeven over Pfizer-vaccin voor kinderen van 5 tot...

Positief advies door EMA gegeven over Pfizer-vaccin voor kinderen van 5 tot 11 jaar

Ook voor kinderen van 5 tot 11 jaar is er nu een positief advies door het EMA (Europese geneesmiddelenbureau) voor het coronavaccin van Pfizer/BioNtech.Het gebruik van dit vaccin voor iedereen boven de 12 jaar was al eerder goedgekeurd.

Bij dit advies kwam naar voren dat de voordelen zwaarder wegen dan het risico op eventuele meestal milde bijwerkingen, waardoor het EMA het advies geeft aan de EC (Europese Commissie) om dit vaccin ook voor deze doelgroep goed te keuren.

Er is dan wel een verschil in de dosis die deze jonge kinderen toegediend krijgen, aangezien zij slechts een derde van een normale dosis mogen.  De kinderen zouden wel, net als de volwassenen, 2 prikken moeten krijgen, waarbij er 3 weken tussen de eerste en tweede prik zit. Een week na de tweede prik zijn ze dan volledig beschermd.

Het is nu dus eerst nog wachten op de goedkeuring van het Pfizer-vaccin voor 5 tot 11-jarigen door de Europese Unie, die tot nu toe de adviezen van het EMA met betrekking tot coronavaccins altijd heeft opgevolgd. De Gezondheidsraad in Nederland zal ook een advies geven aan het (demissionaire) kabinet over dit vaccin voor jonge kinderen. Ze zijn hier al mee bezig en het is nog niet duidelijk wanneer ze met een advies komen.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular