HomeShowbizz en CultPresentator Gary Lineker keert zaterdag terug op tv

Presentator Gary Lineker keert zaterdag terug op tv

Nadat de Britse presentator Gary Lineker vrijdag geschorst was door de BBC vanwege een tweet die hij had geplaatst over het asielbeleid van de Britse regering, is nu bekendgemaakt dat Lineker zaterdag weer bij Match of the Day te zien zal zijn. In die tweet noemde Linker het verschrikkelijk dat de Britse minister Braverman had gezegd dat ongedocumenteerde migranten niet meer voor asiel in aanmerking zouden moeten komen. Hij sprak verder van een ongekend wreed beleid gericht tegen de kwetsbaarste mensen dat niet veel zou verschillen van het beleid van Duitsland in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Via Twitter bedankte de 62-jarige presentator zijn fans en collega’s voor hun steun en refereerde hij aan de ophef. Lineker bedankt zijn collega’s en fans voor hun steun. “Ik wil jullie allemaal, met name mijn collega’s bijBBC Sport, bedanken voor de geweldige steun voor de buitengewone blijk van solidariteit. Voetbal is een teamsport, maar de steun was overweldigend. Ik presenteer al bijna drie decennia voor de BBC en kan niet wachten om zaterdag terug te keren in mijn vertrouwde stoel. Het is zwaar geweest, maar dit is niet te vergelijken met wat mensen moeten doorstaan die hun land ontvluchten vanwege een oorlog.”

De BBC lijkt met dit besluit te zijn bijgedraaid wat betreft hun mening over Linker die zich volgens hun niet aan de richtlijnen van de Britse omroep had gehouden. Directeur Tim Davie heeft een onafhankelijk onderzoek naar de grijze gebieden van het socialemediabeleid van de BBC aangekondigd om dit soort misstanden in de toekomst te voorkomen.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen