HomeSportProminente tennistrainer opgepakt na aangiftes seksueel misbruik

Prominente tennistrainer opgepakt na aangiftes seksueel misbruik

Er is een prominente tennistrainer op verdenking van een zedendelict aangehouden door de politie, nadat 2 tennissers die met hem hebben gewerkt aangifte hebben gedaan wegens seksueel misbruik. Hier wordt het Nederlandse toptennis in zijn geheel door geraakt, aangezien de trainer actief was in de mondiale top-100 en de 2 mannen die de aangifte gedaan hebben spelen zelf ook als prof.

Het strafrechtelijke onderzoek is volgens het OM (Openbaar Ministerie) al in volle gang. De trainer is ondervraagd en ook kort vastgehouden, maar inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van het onderzoek. “De verdachte zit momenteel niet langer meer vast. Zijn voorlopige hechtenis is door de rechter-commissaris onder strikte voorwaarden geschorst”, laat een woordvoerder van het OM weten. De rechtbank wil niet vertellen onder welke voorwaarden de trainer is vrijgelaten, maar doorgaans gaat het in dit soort gevallen om een tijdelijk locatie- of contactverbod.

De beschuldigde trainer was zelf niet voor commentaar bereikbaar. De tennissers die de aangifte hebben gedaan hebben via hun advocaat Annemiek van Spanje wel laten weten dat hun beslissing niet lichtvaardig genomen is, aangezien ze ook wisten dat de zaak ooit naar buiten zou komen. Van Spanje: “Zij hebben desondanks gemeend te moeten doorzetten. Onder andere om te voorkomen dat andere jonge tennissers mogelijk ook slachtoffer zouden worden van seksueel misbruik.”

De beschuldigde trainer was tot voor kort nog actief in alle geledingen van de tenniswereld. Zo was hij begeleider van jeugd en senioren, amateurs en profs. Deze activiteiten zijn nu in afwachting van het onderzoek stopgezet en de samenwerking met de tennisvereniging is beëindigd door de vereniging. “Voor iedereen geldt dat je pas schuldig bent na het oordeel van de rechter. Maar toen we hoorden over de aangiftes vonden we dat zeer ernstig. Onze mond viel open. Collega-leraren wilden ook niet meer met hem werken”, zegt de voorzitter van de tennisclub.

Alle clubleden zijn inmiddels per mail geïnformeerd over het vermeende grensoverschrijdende gedrag van de tenniscoach en ze zijn op eventueel beschikbare vertrouwenspersonen gewezen.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen