HomeSportPSV boekt dominante 0-4 zege tegen Almere City en behoudt koppositie in...

PSV boekt dominante 0-4 zege tegen Almere City en behoudt koppositie in Eredivisie

In een wedstrijd die PSV Eindhoven met een hervonden zelfvertrouwen tegemoet trad, boekte de ploeg zaterdag een eenvoudige en overtuigende 0-4 overwinning op Almere City in het Yanmar Stadion. Met deze winst blijft PSV ongeslagen en behoudt het de koppositie in de Eredivisie, terwijl promovendus Almere City naar de achttiende plek zakt.

PSV’s dominante overwinning

Hirving Lozano, een sleutelfiguur in de dominante zege van PSV, maakte voor het eerst sinds zijn terugkeer zijn opwachting in de basisopstelling en beloonde dit met een doelpunt, waarmee PSV de score naar 0-2 tilde. Guus Til, die de 0-1 maakte, en Joey Veerman, die de 0-3 noteerde, waren eveneens cruciaal in de overwinning van PSV. Invaller Ricardo Pepi sloot de wedstrijd af met een vierde treffer in de extra tijd.

PSV’s herstel na Champions League verlies

De 0-4 overwinning geldt als een krachtig herstel voor PSV, na de eerdere 4-0-nederlaag tegen Arsenal in de Champions League. Met drie punten voorsprong op zowel AZ als FC Twente verstevigt PSV zijn koppositie in de Eredivisie, al moeten deze clubs hun wedstrijd nog spelen.

Almere City’s strijd tegen degradatie

Almere City, het slachtoffer van PSV’s dominante zege, bevindt zich in zwaar weer. Met concurrent FC Volendam die het eerste punt van het seizoen pakte tegen Heracles Almelo, zakt Almere City naar de achttiende positie in de Eredivisie.

Selectiewijzigingen en historisch moment voor PSV

Trainer Peter Bosz van PSV benadrukte voorafgaand aan de wedstrijd tegen Almere City de breedte van de selectie. Til maakte geschiedenis in de Eredivisie door als eerste speler ooit minimaal tien treffers te maken voor AZ, Feyenoord én PSV.

PSV’s dominantie en tempo

Ondanks een lager tempo in de tweede helft, bleef PSV de dominante partij en behield het controle. Diverse sleutelspelers van PSV kregen rust, maar dat deed geen afbreuk aan de prestaties van het team. Invaller Pepi tekende voor het slotakkoord met de 0-4.

Conclusie

Met een sterk en evenwichtig optreden heeft PSV zijn koppositie in de Eredivisie verstevigd, terwijl Almere City in een moeilijke situatie blijft. De diversiteit en diepte van de Eindhovense selectie waren evident, en enkele PSV-spelers hebben persoonlijke mijlpalen bereikt.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen