HomeSportPSV is dankzij Zahavi met 1-3 te sterk voor Fortuna Sittard

PSV is dankzij Zahavi met 1-3 te sterk voor Fortuna Sittard

PSV begint meteen goed aan de wedstrijd uit tegen Fortuna Sittard en na tien minuten speeltijd weet Dumfries het overzicht te bewaren, verstuurt een pass naar Zahavi en die legt de bal behendig in de rechter onderhoek: 0-1. De VAR wordt nog wel ingeschakeld om te checken of PSV geen overtreding heeft begaan, dit blijkt niet het geval en dus heeft PSV alle reden om te juichen.

Na bijna een half uur spelen weet Zahavi de bal opnieuw goed teraken, vanuit een assist van Max, en maakt er zo 0-2 van.
Aan het einde van de eerste helft krijgt Malen nog een goede kans om er 0-3 van te maken, door alleen op de keeper af te komen en de bal richting de linkerhoek te schieten, waar van Osch de bal op katachtige wijze uit het doel weert.

In de 63e minuut ziet de scheidsrechter Lindhout een overtreding van Tirpan (Fortuna) en de scheidsrechter wijst naar de stip. De VAR grijpt echter in en trekt de penalty weer in na het bekijken van de beelden.
Even later volgt nog een vrije trap voor PSV, die Zahavi heel goed weet te raken, maar de bal raakt de buitenkant van de rechterpaal en zo kan Fortuna opgelucht ademhalen.

In de 69e minuut is het dan toch raak voor Fortuna Sittard, doordat Cox een mooie pass in de 16 meter krijgt en zo de bal in de linkerhoek ramt. Fortuna probeert daarna nog wat druk te zetten, maar weet daar niet gevaarlijk uit te worden.

In de slotfase van de wedstrijd weet madueke zijn tegenstanders te omspelen en een magnifiek schot vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechter bovenhoek te plaatsen en er zo 1-3 van te maken.

Vlak voor tijd lijkt Hansson van Fortuna nog te worden neergehaald, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Er worden nog vier minuten blessuretijd toegevoegd, waar weinig verandert aan de stand.

Door deze winst komt PSV weer op zes punten van koploper Ajax, die wel 1 wedstrijd minder gespeeld heeft.

Door Annelien Bosboom; foto: psv wiki

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen