HomeSportPSV loot Sturm Graz in groepsfase Champions League

PSV loot Sturm Graz in groepsfase Champions League

In een recente loting in Nyon, Zwitserland, is gebleken dat PSV haar eerste uitdaging op het pad naar de groepsfase van de Champions League zal aantreden tegen Sturm Graz. Het team onder leiding van trainer Peter Bosz zal hun eerste wedstrijd in eigen huis spelen.

Sturm Graz, de drievoudig kampioen, eindigde vorig seizoen als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga, net achter RB Salzburg. Ze wisten echter wel de nationale beker te winnen. De bekende doelman Kjell Scherpen maakt deel uit van het team als gehuurde speler.

De teams van PSV en Sturm Graz zijn geen onbekenden voor elkaar, aangezien ze twee jaar geleden tegen elkaar speelden in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen zowel uit (1-4) als thuis (2-0). Vorig jaar was Sturm Graz de tegenstander van Feyenoord in dezelfde competitie. In Oostenrijk won Graz met 1-0, maar in de Kuip was Feyenoord duidelijk superieur met een 6-0 overwinning.

Het eerste duel in de derde voorronde zal plaatsvinden op 8 of 9 augustus, met de return op 15 augustus. Als PSV succesvol is, wordt er aan het einde van augustus nog een tegenstander verwacht in de play-offs. De verliezer van die ronde zal in de Europa League uitkomen.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen