HomeSportPSV neemt Veerman over van Heerenveen voor 6 miljoen euro en is...

PSV neemt Veerman over van Heerenveen voor 6 miljoen euro en is in gesprek met Bazoer

Nadat eerder op de dag bekend werd dat PSV-middenvelder Davy Pröpper per direct zijn loopbaan beëindigt heeft wegens motivatieproblemen, heeft PSV doorgepakt op de transfermarkt. PSV betaalt ongeveer 6 miljoen euro voor Heerenveen-middenvelder Joey Veerman, hij stond nog tot 2024 onder contract bij de club uit Friesland.

Veerman kon in de zomer al naar clubs uit de Serie A, maar de Italianen wilden niet aan de transfersom voldoen die Heerenveen eiste. Ook AZ en Feyenoord waren al een tijdje in onderhandeling met Heerenveen over de middenvelder, maar wilden vooralsnog niet aan de vraagprijs voldoen. PSV wilde deze wel betalen en wegens het plotselinge vertrek van Pröpper en het missen van Sangaré de komende 5 a 6 weken wegens de Africa Cup heeft PSV doorgepakt en Veerman gecontracteerd.

Veerman ondergaat spoedig een medische keuring. Als dat geen problemen oplevert, zet hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2026. Heerenveen heeft tevens een doorverkoop-percentage bedongen, waardoor het bij een eventuele verkoop in de toekomst ook nog geld verdiend aan Veerman.

Veerman wordt gezien als opvolger van Davy Pröpper, maar PSV raakt tevens dus Sangaré een tijdje kwijt en daarvoor lijkt het aan te kloppen bij Vitesse voor Riechedly Bazoer.

Bazoer zelf geeft aan dat zijn oude club PSV zeker een optie voor hem is en dat hij wellicht deze maand zelfs al over kan komen. Hij draait er zelf niet omheen: “Ik ga er niet omheen draaien”, laat hij weten aan Omroep Gelderland. “Twee weken geleden heeft mijn zaakwaarnemer met de technisch directeur van PSV (John de Jong, red.) gesproken.

We hebben met elkaar van gedachten gewisseld. Het was een goed gesprek. Zowel in de zomer als nu in de winterperiode is het een optie.”

Bazoer komt uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren maar maakte jaren later een zeer pikante transfer naar rivaal Ajax, hetgeen hem niet in dank af werd genomen door de supporters. ”Ik woon zelf nog altijd in Eindhoven, ken daar ook nog steeds veel mensen van de club. Ik heb de ambitieuze plannen inderdaad ook meegekregen. We gaan het zien. Alles moet wel kloppen.”

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen