HomeSportPSV verhuurt Xavi Simons aan Duitse bekerwinnaar Leipzig

PSV verhuurt Xavi Simons aan Duitse bekerwinnaar Leipzig

De veelbelovende Nederlandse voetballer Xavi Simons zal volgend seizoen in de Bundesliga spelen, volgens een officiële aankondiging van Paris Saint-Germain (PSG) en RB Leipzig. De 20-jarige aanvaller zal door PSG worden verhuurd aan de Duitse bekerwinnaar RB Leipzig.

Een jaar geleden vertrok Simons transfervrij van PSG naar PSV, maar de Franse reus behield de mogelijkheid om hem terug te halen voor een vooraf vastgesteld bedrag van naar verluidt zes miljoen euro. Deze optie werd geactiveerd na instemming van Simons.

PSV had de jonge spits graag in de ploeg gehouden na een indrukwekkend seizoen waarin hij zich ontpopte tot een cruciale speler. Simons eindigde het seizoen als gedeeld topscorer van de Eredivisie met 19 doelpunten, gelijk met Anastasios Douvikas van FC Utrecht.

Simons maakte in 2022 ook zijn debuut op het wereldtoneel tijdens het WK in Qatar, waar hij vier interlands speelde voor het Nederlands elftal onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. Zijn overstap naar RB Leipzig zal hem in de Champions League brengen, aangezien de club het afgelopen seizoen als derde eindigde in de Bundesliga.

In een reactie op zijn verhuizing verklaarde Simons: “De Bundesliga is een van de vooraanstaande competities van Europa en RB Leipzig is een van de topploegen in Duitsland. Deze stap past bij mijn carrièreontwikkeling. Leipzig heeft consequent de ontwikkeling van jonge spelers gestimuleerd, wat tot succes heeft geleid.”

In een persoonlijke videoboodschap bedankte Simons iedereen bij PSV en in het bijzonder zijn coach, Ruud van Nistelrooij. “Ik ben dankbaar dat ik de kleedkamer heb kunnen delen met spelers die een grote impact op mij hebben gehad. De topscorerstitel is een eer voor ons allemaal. Van Nistelrooij heeft een bijzondere invloed gehad en heeft me geholpen om mijn droom om op het WK te spelen met Oranje te verwezenlijken”, zei Simons.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen