HomeSportPSV verwelkomt Peter Bosz als nieuwe hoofdcoach

PSV verwelkomt Peter Bosz als nieuwe hoofdcoach

PSV heeft Peter Bosz, 59, voormalig Nederlands internationaal en gerenommeerd coach, aangesteld als hun nieuwe hoofdcoach. De club uit Eindhoven maakte de benoeming officieel bekend, waarbij Bosz een driejarige overeenkomst heeft getekend. Dit nieuws komt temidden van geruchten dat Bosz op weg was naar een mogelijke terugkeer bij Ajax.

Bosz treedt in de voetsporen van Ruud van Nistelrooij, die onverwacht vertrok voordat de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld. De beslissing van Van Nistelrooij volgde op berichten in de media dat een aantal spelers hun vertrouwen in hem hadden verloren.

Bosz, die acht keer voor Oranje speelde, wordt gezien als een ervaren coach en een veilige keuze voor PSV, de tweede in de Eredivisie van het afgelopen seizoen. Zijn indrukwekkende CV omvat leidinggevende rollen bij De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Ajax, evenals buitenlandse stints bij Maccabi Tel Aviv, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Bij deze laatste club werd hij in oktober vorig jaar ontslagen. Zijn overstap naar PSV betekent dat hij nu bij alle traditionele top drie clubs in Nederland heeft gewerkt.

Bosz staat bekend om zijn aanvallende en avontuurlijke speelstijl. Tijdens zijn seizoen bij Ajax bereikte de club de finale van de Europa League, waar ze uiteindelijk onderuit gingen tegen Manchester United. Hoewel zijn benadering van het spel vaak wordt geprezen, hebben critici opgemerkt dat het nog niet veel zilverwerk heeft opgeleverd – hij heeft tot nu toe slechts één titel gewonnen, het kampioenschap in de eerste divisie met Heracles in 2005.

Bosz en PSV zullen hun nieuwe samenwerking snel moeten starten. De club neemt deel aan de derde voorronde van de Champions League op 8 of 9 augustus en 15 of 16 augustus. De eerste training onder leiding van Bosz staat gepland voor 3 juli.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen