HomeSportPSV wint met 2-0 van Sturm Graz en behoudt kans op overwintering

PSV wint met 2-0 van Sturm Graz en behoudt kans op overwintering

Vanavond neemt PSV het thuis op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz in groep B van de Europa League. PSV staat derde in de poule met 5 punten en Sturm Graz staat vierde met slechts 1 punt, PSV zal dus moeten winnen om kans te blijven maken. Bij PSV ontbreken nog altijd de geblesseerden Gakpo, Madueke en Zahavi, voor hun spelen Doan, Bruma en Vinicius. Hieronder volgt een samenvatting.

In de eerste helft is PSV weliswaar de betere ploeg maar weet het weinig te creëren. Wel maakt de keeper van Sturm Graz een domme fout als hij een aanval van PSV wild onderschept en hiermee een penalty weg geeft.

Carlos Vinicius mag de penalty nemen: Jorg Siebenhandl weet de strafschop van Carlos Vinicius nog aan te raken, maar weet ‘m niet uit de linkerbovenhoek te houden: 1-0 voor PSV!

In de tweede helft krijgt PSV al gauw een enorme mogelijkheid via Mario Gotze, hij kopt een voorzet maar net naast de rechterpaal!

Na 56 minuten spelen ontvangt Bruma een uitstekende pass en wanneer hij doorbreekt in de 16 meter rond hij fantastisch af in de rechterhoek, waardoor het 2-0 wordt! De VAR wil het doelpunt echter nog eens goed bekijken, maar na enkele minuten wordt het doelpunt toch goedgekeurd.

Bruma krijgt niet veel later nog een grote kans: hij ontvangt een mooie pass en creëert wat ruimte voor zichzelf om de bal van ver op doel te schieten. Zijn schot vliegt echt nipt over de lat! De bal is buiten het veld en dus een doeltrap voor Sturm Graz.

Davy Propper en Marco van Ginkel krijgen allebei nog speeltijd van Schmidt, zij vervangen Gotze en Gutierrez. In de slotfase van de wedstrijd geven de Eindhovenaren niks meer weg maar creëren, op 1 kans na van Bruma met een schot in het zijnet ook weinig.

Zo pakt PSV 3 punten thuis tegen Sturm Graz en doordat Monaco thuis heeft gewonnen van Real Sociedad bezit PSV nu de tweede plaats in groep B met nog een wedstrijd te spelen.

Door Wouter Bakker

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular