HomeSportPSV zet druk op Ajax na 2-0 winst op Vitesse

PSV zet druk op Ajax na 2-0 winst op Vitesse

Vanmiddag nam PSV het thuis op tegen Vitesse in het Phillips Stadion. Vanwege corona zijn er geen supporters welkom en de scheidsrechter was Bas Nijhuis.

PSV moest in het lege Philips Stadion onder meer Jordan Teze, Philipp Max, Noni Madueke, Cody Gakpo en Eran Zahavi missen en had slechts vijf veldspelers op de bank zitten.

Desondanks nam PSV, na een eerste kans voor Vitessenaar Nikolai Baden Frederiksen, het heft in handen en stond het na een half uur met 2-0 voor.

Sangaré nam de bal op de wreef na halfslachtig uitverdedigen van de Arnhemmers en Bruma pakte de bal ineens uit de lucht na doorkoppen van Carlos Vinícius: 1-0 en 2-0.

Vitesse-trainer Thomas Letsch reageerde halverwege met het inbrengen van Daan Huisman en Julian Von Moos en zag hoe zijn ploeg na rust uit een ander vaatje tapte.

Loïs Openda en Matús Bero testten Joël Drommel, voordat Mario Götze aan de overzijde de paal raakte. PSV kon het niveau van voor rust niet meer aantikken, maar de Arnhemse storm ging ook al snel liggen.

Kort voor tijd kreeg Oussama Darfalou nog een laatste kans om de spanning terug te brengen, maar ook de Algerijn stuitte op Drommel. Doordat aan de andere kant een treffer van Maximiliano Romero werd afgekeurd wegens buitenspel, bleef het bij 2-0 in Eindhoven.

PSV loopt nu drie punten uit op Ajax, dat op de late zondagmiddag tegen RKC Waalwijk speelt. Donderdag speelt het in Europees verband tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Ook Vitesse komt dan in actie, op bezoek bij het Franse Stade Rennes.

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular