HomeSportPSV'er Pröpper stopt per direct met voetbalcarrière

PSV’er Pröpper stopt per direct met voetbalcarrière

30-jarige middenvelder Davy Pröpper van PSV heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet, omdat hij zich al langere tijd niet meer gelukkig zou voelen in het profvoetbal. Pröpper keerde afgelopen zomer terug bij PSV, nadat hij van 2017 tot 2021 bij Brighton & Hove Albion speelde. Hier verloor hij echter het plezier in voetbal en vond hij het steeds lastiger de discipline op te brengen die nodig is voor een dergelijke voetbalcarrière en daar zijn privéleven niet onder te laten lijden.

Om die reden keerde hij dan ook terug bij PSV, in de hoop daar zijn plezier weer terug te vinden. “Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur”, zegt Pröpper dinsdag op de site van PSV. “Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee.”

“Ik ga uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren.”

Directeur voetbalzaken van PSV John de Jong reageert verder nog op het feit dat het contract van Pröpper nog door liep tot medio 2023: “Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij zijn steentje zou bijdragen aan nieuwe successen voor de club, maar ik waardeer zijn eerlijkheid. Zijn eerlijkheid naar de club en zichzelf”.

Door Annelien Bosboom; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen