HomeSportRacetalent Dilano van 't Hoff overleden na crash op circuit Spa-Francorchamps

Racetalent Dilano van ’t Hoff overleden na crash op circuit Spa-Francorchamps

In een tragisch ongeval op het Circuit Spa-Francorchamps in België is zaterdagochtend de jonge Nederlandse coureur, Dilano van ’t Hoff, overleden. De 18-jarige autocoureur maakte deel uit van het Nederlandse MP Motorsport-team en was actief in de Formule Regional klasse.

Het noodlottige incident vond plaats tijdens de tweede race van de klasse op het beroemde Ardennencircuit. Specifiek gebeurde het ongeval op het circuitsegment volgend op het snelle Radillion-gedeelte. Onder uiterst zware weersomstandigheden en met beperkt zicht werd Van ’t Hoff, na een spin, getroffen door een andere auto.

Dit deel van de baan heeft eerder tragiek gezien; in 2019 kwam de Franse coureur Anthoine Hubert hier om het leven in een gelijksoortig ongeval, alhoewel dit enkele tientallen meters verderop op de baan plaatsvond.

Van ’t Hoff, afkomstig uit Dordrecht, was in 2021 kampioen in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Hij bevond zich in zijn tweede seizoen van de Formula Regional by Alpine. Zijn hoogste prestatie tot nu toe was een eervolle derde plaats vorig seizoen in Barcelona.

De racewereld treurt om het verlies van dit aanstormende talent. Van ’t Hoff’s passie voor de sport en indrukwekkende prestaties zullen door fans en collega’s over de hele wereld worden herinnerd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen