HomeSportRafael Nadal in 4 sets door naar halve finale Roland Garros ten...

Rafael Nadal in 4 sets door naar halve finale Roland Garros ten koste van Djokovic

Rafael Nadal heeft de halve finale van Roland Garros weten te bereiken ten koste van Novak Djokovic. De Spanjaard was in 4 sets te sterk voor de nummer één van de wereld en mag het daardoor in de halve finale gaan opnemen tegen Zverev om op te gaan voor zijn veertiende titel op Roland Garros.

De eerste set ging met een dubbele break voorsprong vrij eenvoudig naar Nadal, maar de tweede set ging en stuk minder soepel in uiteindelijk werd die dan ook met 6-4 gewonnen door Djokovic. De games duurden vooral in de tweede set enorm lang en elke game was dan ook erg spannend, tot games van wel bijna 20 minuten speeltijd aan toe.

In de derde set herpakte Nadal zich goed en die ging ook weer vrij simpel naar de Spanjaard. Nadal maakte sowieso in elke set al vrij vroeg een break, hoewel dat dus in de tweede set geen voordeel bleek te zijn. In de vierde set deed Nadal dit opnieuw, maar Djokovic brak hem terug aan het eind van de vierde set en uiteindelijk maakten de twee het uit in een tiebreak.

In die tiebreak was het vooral Djokovic die de fouten maakte en Nadal bleef goed spelen, waardoor de winst uiteindelijk naar Nadal ging in deze 59e ontmoeting tussen de 2 rivalen.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen