HomeSportRafael Nadal wint veertiende finale Roland Garros na simpele winst op Ruud

Rafael Nadal wint veertiende finale Roland Garros na simpele winst op Ruud

Het is Rafael Nadal opnieuw gelukt Roland Garros op zijn naam te schrijven door Casper Ruud met speels gemak opzij te zetten. Hiermee komt hij in totaal op 14 zeges in Parijs en 22 Grand Slam titels in totaal.

De finale duurde slechts 2 uur en 20 minuten en ging met 6-3, 6-3 en 6-0 naar de Spanjaard. De net 36 jaar geworden Nadal maakte dan ook behoorlijk minder fouten dan de 25-jarige Ruud. Ruud stond dan ook pas voor het eerst in zijn loopbaan in een finale van een Grand Slam en gaf van tevoren aan erg tegen Nadal op te kijken.

Met zijn winst mag Nadal zich de oudste Roland Garros-winnaar noemen, Dat was voorheen de Spanjaard Gimeno, die in 1972 de winst pakte toen hij 34 jaar oud was. In 2021 was Djokovic nog de winnaar in Parijs, nadat hij van Nadal won in de halve finale.

Het was van tevoren zeker geen garantie dat Nadal opnieuw zou zegevieren in Parijs, aangezien hij van tevoren opnieuw met een slepende voetblessure te kampen had. Die blessure heeft hem vorig jaar ook veel belemmerd en dit jaar werd hij mede daardoor vroegtijdig uitgeschakeld op het gravel van Rome en Madrid.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen