HomeAlgemeenRaketaanval treft Russische vloot hoofdkwartier op de Krim

Raketaanval treft Russische vloot hoofdkwartier op de Krim

Vrijdag werd het hoofdkwartier van de Russische vloot, gelegen op het schiereiland de Krim, door een raketaanval getroffen. Met het hoofdkwartier van de Russische vloot als doelwit, staan lokale autoriteiten en veiligheidsdiensten in Sebastopol op scherp en bereiden ze zich voor op mogelijke vervolgaanvallen.

Gouverneur van Sebastopol roept op tot waakzaamheid

Na de raketaanval op het hoofdkwartier van de Russische vloot, sprak Mikhail Razvozhayev, de gouverneur van Sebastopol, de bevolking direct aan: “Brand is uitgebroken in het getroffen hoofdkwartier. Onze brandweereenheden zijn al ter plaatse om de situatie te beheersen,” liet hij weten. Hij benadrukte verder: “Inwoners van Sebastopol, wees alstublieft waakzaam. Vermijd het stadscentrum en vooral gebieden nabij het hoofdkwartier van de Russische vloot. Bij het horen van sirenes, zoek onmiddellijk een veilige schuilplaats.”

Veiligheidsupdates vanuit Sebastopol

Gelukkig zijn er na de raketaanval op het Russische vloot hoofdkwartier in Sebastopol geen meldingen van doden of gewonden, zoals gerapporteerd door het Duitse persbureau DW. In aanvulling daarop beweren Russische veiligheidsdiensten nabij Bakhchysarai, zo’n 30 kilometer ten noorden van Sebastopol, een andere raket te hebben onderschept en neergehaald.

Sebastopol, de Krim en hun gedeelde geschiedenis

Sebastopol, een strategische stad op de Krim, is sinds de annexatie in 2014 een belangrijk aandachtspunt. Na de annexatie van de Krim door Rusland, heeft president Volodymyr Zelensky van Oekraïne herhaaldelijk aangegeven het schiereiland te willen heroveren. Hij gelooft sterk dat “de oorlog niet zal eindigen totdat de Krim weer Oekraïens is.”

Conclusie

De raketaanval die het hoofdkwartier van de Russische vloot in Sebastopol op de Krim heeft getroffen, zet de al gespannen situatie op scherp. Lokale autoriteiten blijven gefocust op de veiligheid van de inwoners van Sebastopol, terwijl de nasleep van deze aanval wordt behandeld.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen