HomeSportRapport naar gedrag Overmars concludeert noodzaak cultuurverandering bij Ajax

Rapport naar gedrag Overmars concludeert noodzaak cultuurverandering bij Ajax

Ajax heeft vandaag laten weten dat het onderzoek dat onderzoeksbureau Bezemer & Schubad heeft gedaan naar het grensoverschrijdend gedrag van directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft bevestigd dat dit van ernstige aard was. Het rapport concludeert dan ook dat de club aan een cultuurverandering zou moeten werken.

In het onafhankelijke onderzoek is volgens Ajax melding gedaan van 2 gevallen uit het verleden van andere betrokkenen. Tegen hen zijn destijds al maatregelen genomen.

Begin februari is Overmars opgestapt bij Ajax nadat hij toegaf langere tijd grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega’s te hebben gestuurd zoals dickpics. Inmiddels is Overmars werkzaam als technisch directeur bij Antwerp FC.

“Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag. Dit varieert van foute grappen en denigrerende of kwetsende opmerkingen, tot een ongewenste arm om de schouder en ander opdringerig gedrag”, zo is op de website van de Amsterdamse club te lezen.

Er zal nu een onafhankelijke en deskundige begeleidingscommissie worden opgezet door Ajax die de cultuurverandering moet bewerkstelligen. “Medewerkers moeten absoluut de veiligheid voelen om zich uit te spreken en hun mening te geven in de dagelijkse praktijk”, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. “Dat moet het effect zijn van de beoogde cultuurverandering. Daar gaan we samen keihard aan werken en daar laten we ons ook op aanspreken.”

Door de redactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen