HomeAlgemeenRechtbank spreekt agent vrij in zaak dodelijke schietpartij Waalwijk

Rechtbank spreekt agent vrij in zaak dodelijke schietpartij Waalwijk

In een onlangs gehouden zitting heeft de rechtbank de politieagent, betrokken bij het dodelijk schietincident in Waalwijk vorig jaar, vrijgesproken. De agent was aangeklaagd voor het doodschieten van de 27-jarige Tim van der Boor uit Dordrecht.

Incident details

Het tragische incident vond plaats op het Larixplein in de wijk Bloemenoord, waarbij Van der Boor, verdachte in een lopend drugsonderzoek, werd neergeschoten door de politie tijdens een arrestatiepoging. De schoten resulteerden in fatale verwondingen aan zijn hals en duim, leidend tot zijn overlijden kort na het incident.

Overweging van de rechter

De rechter oordeelde dat de agent zijn vinger te dicht bij de trekker had, maar dat het hem niet te verwijten viel omdat hij reageerde op een onverwachte beweging van het slachtoffer. Verklaringen en forensisch bewijs ondersteunden het standpunt dat de agent handelde vanuit een schrikreactie.

Reacties op de uitspraak

Er zijn gemengde reacties op de uitspraak. De moeder van het slachtoffer uitte haar ongenoegen, terwijl de officier van justitie de uitspraak als passend beschouwde, gezien de omstandigheden waaronder het incident plaatsvond.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen