HomeEconomischRecordaantal miljardairs in Nederland ondanks economische uitdagingen

Recordaantal miljardairs in Nederland ondanks economische uitdagingen

De laatste editie van de Quote 500, de jaarlijkse lijst van rijkste Nederlanders, laat zien dat welvaart in het land floreert ondanks economische tegenwind. Het totale vermogen van alle genoteerden bereikt een hoogtepunt van 241 miljard euro, met de ondergrens voor de lijst nu vastgesteld op 125 miljoen euro.

Meer miljardairs dan ooit

Met een stijging in het aantal miljardairs tot een recordaantal van 51, toont de lijst de veerkracht van de rijke elite in Nederland. De lijst wordt opnieuw aangevoerd door Charlene de Carvalho-Heineken, directeur en grootaandeelhouder van Heineken, met een geschat vermogen van 12,6 miljard euro.

Vermogensgroei

Paul van Riessen, hoofdredacteur van Quote, geeft inzicht in de toename van rijkdom. Veel van de genoteerden zijn gediversifieerde ondernemers, wat een solide strategie is volgens standaard beleggingsadvies.

Opvallende bewegingen op de lijst

Niet iedereen zag zijn of haar fortuin groeien. De oprichters van VanMoof-fietsen, de Carlier-broers, verdwenen na het faillissement van hun bedrijf, terwijl Prinses Mabel’s vermogen halveerde na een waardevermindering van haar aandelen in Adyen. Echter, zoals Rob Defares en Johann Kaemingk bewijzen, hebben sommigen geprofiteerd van beursvolatiliteit, met aanzienlijke vermogensgroei.

Ondernemers in het politieke veld

De rijken in Nederland worden politiek actiever. Er is een groeiende zorg over een linkse verschuiving in de politiek die het ondernemingsklimaat zou kunnen beïnvloeden. Dit heeft geleid tot een toename van politieke donaties, voornamelijk aan de VVD, door prominente zakenmensen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

1 REACTIE

  1. Beste auteur,

    Bedankt voor het delen van dit interessante artikel over de Quote 500 en de welvaart in Nederland. Ik vond het fascinerend om te lezen dat ondanks economische tegenwind, de welvaart in het land floreert. Het is bemoedigend om te zien dat er nog steeds mensen zijn die erin slagen om succesvol te zijn en hun rijkdom te vergroten, zelfs in moeilijke tijden.

    Ik ben het eens met het idee dat welvaart niet alleen afhankelijk is van de economische situatie, maar ook van de individuele inzet en ondernemersgeest van mensen. Het is inspirerend om te zien dat sommige mensen erin slagen om kansen te zien en te benutten

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen