HomeAlgemeenRellen rondom Champions League-duel RC Lens en PSV: 24 gewonden

Rellen rondom Champions League-duel RC Lens en PSV: 24 gewonden

Bij ongeregeldheden voor de Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV zijn 24 mensen lichtgewond geraakt, volgens officiële cijfers van de Franse politie. Het exacte aantal Nederlandse fans onder de gewonden is momenteel onbekend.

Aanwezigheid PSV-Supporters

Ongeveer tweeduizend PSV-supporters waren aanwezig in de Franse stad. In het stadscentrum kwam het tot een confrontatie tussen sommige PSV-fans, RC Lens-aanhangers en de politie. Getuigenverslagen en beelden van Franse media laten zien dat de politie traangas en wapenstokken inzette.

Reactie Supportersvereniging PSV

De Supportersvereniging PSV heeft kritiek geuit op het optreden van de Franse politie. Volgens hen was de respons “disproportioneel en onnodig gewelddadig”.

Onrust tijdens de wedstrijd

De spanningen eindigden niet met het beginsignaal. Zoals Omroep Brabant rapporteerde, werden er stoelen en vuurwerk naar fans gegooid. De mobiele eenheid was gelukkig snel ter plaatse om verdere confrontaties in het stadion te vermijden.

Reactie PSV-spits

Luuk de Jong, PSV-spits, uitte zijn ongenoegen over de relschoppers: “Het is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen.”

Geschiedenis van rellen

Dit is niet de eerste keer dat PSV-supporters betrokken zijn bij dergelijke incidenten. Vorig seizoen werden ze na rellen bij een duel tegen Arsenal gestraft door de UEFA. De vraag blijft of PSV opnieuw zal worden gestraft voor de recente onrust.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen