HomeAlgemeenRepatriëring uit Israël komt op gang, eerste toestel vertrokken

Repatriëring uit Israël komt op gang, eerste toestel vertrokken

In het licht van de escalerende situatie in Israël, heeft de Nederlandse regering de repatriëring van in Israël gestrande Nederlanders opgeschroefd. Met het eerste toestel reeds vertrokken, wordt er aanzienlijke vooruitgang geboekt om Nederlanders veilig naar huis te brengen.

Repatriëring uit Israël

De operatie betreft de inzet van een Airbus 330 van de Nederlandse luchtmacht, welke vandaag naar Tel Aviv is vertrokken om het repatriëringsproces uit Israël te faciliteren. Dit toestel, dat plek biedt aan ongeveer 270 passagiers, maakt deel uit van een grotere strategie om diegenen die niet op een andere manier uit Israël kunnen vertrekken, bij te staan.

Plan voor omvangrijke repatriëring uit Israël

Demissionair minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken heeft gecommuniceerd dat het doel is om vandaag en morgen circa 500 Nederlanders uit Israël te repatriëren. Deze repatriëring uit Israël richt zich vooral op Nederlanders die tijdelijk in het land zijn, zoals toeristen, schoolklassen, en studenten, niet op de Nederlanders die er permanent verblijven.

Toekomstige repatriëringsvluchten naar Israël

Verder wordt er door KLM een aanvullende vlucht naar Israël uitgevoerd om nog meer Nederlanders op te halen. Demissionair minister Ollongren van Defensie bevestigde in het NOS Radio 1 Journaal: “Indien nodig zullen er meer volgen. We zijn actief aan het inventariseren en dit is een begin van de repatriëringsoperatie uit Israël.”

Alternatieve routes en internationale repatriëringsinspanningen

Ondanks de huidige repatriëringsinspanningen uit Israël, zijn er alternatieve reisroutes voor hen die dat wensen en kunnen. Er zijn variërende manieren om Israël te verlaten, waaronder reizen over land en vluchten via andere luchtvaartmaatschappijen. Andere landen, zoals Polen, Hongarije, en Roemenië, initiëren ook vluchten om hun burgers te repatriëren, onderstrepende de grootschalige internationale inspanningen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen