HomeAlgemeenRotterdamse schutter kreeg huisuitzettingsvonnis voor huurachterstand

Rotterdamse schutter kreeg huisuitzettingsvonnis voor huurachterstand

Op 30 augustus, slechts vier weken voor het tragische incident in Rotterdam, heeft de kantonrechter besloten dat Fouad L., 32, zijn woning moest verlaten. Dit besluit kwam voort uit een zaak die was aangespannen door woningcorporatie Woonbron, vanwege een huurachterstand van L. ter waarde van meer dan €3000.

Huurachterstand leidt tot uitzetting

L. had een aanzienlijke huurachterstand opgebouwd, en was niet aanwezig bij de rechtszaak. Het is niet duidelijk wanneer hij op de hoogte werd gebracht van het vonnis, maar na de kennisgeving zou hij nog twee weken hebben gehad om zijn woning aan het Heiman Dullaertplein te verlaten.

Vroegere overlast en incidenten

Recente rapporten suggereren dat L. bekend stond voor het veroorzaken van overlast in de buurt. Getuigen beschrijven dat hij zich vreemd gedroeg en meldingen van dierenmishandeling zijn ook naar voren gekomen. Het trieste incident op donderdag resulteerde in de dood van zijn buurvrouw en haar dochter, evenals een docent van het Erasmus Medisch Centrum. Na het incident werd L. kort daarna gearresteerd bij het ziekenhuis.

Volgende stappen in het onderzoek

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat L. binnenkort wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal besluiten over zijn verdere detentie. Momenteel mag L. alleen contact onderhouden met zijn advocaat.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen