HomeShowbizz en CultRussell Brand geconfronteerd met verkrachtingsaanklacht in de VS

Russell Brand geconfronteerd met verkrachtingsaanklacht in de VS

In de Verenigde Staten is de Britse komiek en acteur Russell Brand het onderwerp van een ernstige juridische beschuldiging. De aanklacht, die verband houdt met een incident tijdens de filmopnames van “Arthur”, stelt dat Brand een figurant tot seks heeft gedwongen.

Onderzoek naar seksueel wangedrag

De Britse autoriteiten hebben reeds onderzoeken ingesteld naar meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Brand. De huidige rechtszaak markeert de eerste keer dat een aantijging de juridische arena bereikt.

Claims tegen Warner Bros Pictures

De betrokken vrouw, die anoniem wenst te blijven vanwege haar aanhoudende carrière in de entertainmentindustrie, heeft ook de productiestudio Warner Bros Pictures aangeklaagd. Zij beweert dat het bedrijf het gedrag van Brand heeft genegeerd.

Incident bij Le Cirque

Het incident, dat naar verluidt plaatsvond in het prestigieuze restaurant Le Cirque in New York, omvat beschuldigingen dat Brand, in staat van dronkenschap, ongepaste handelingen heeft verricht en later de vrouw tot seksuele handelingen dwong in een toilet, terwijl een productiemedewerker de wacht hield.

Speciale wetgeving

De vrouw heeft gebruik gemaakt van speciale wetgeving die vervolging van seksueel geweld toelaat, ook al is de normale verjaringstermijn verstreken. Deze wetgeving is eerder ingezet bij aanklachten tegen bekende figuren zoals Donald Trump en Bill Cosby.

Reactie van Russell Brand

Russell Brand, 48, heeft nog geen commentaar gegeven op deze specifieke beschuldiging. Eerder ontkende hij enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag en benadrukte dat ondanks zijn actieve seksleven, dwang nooit een rol heeft gespeeld.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen