HomeSportSchaatsseizoen start met verrassende uitslagen in World Cup-kwalificatietoernooi

Schaatsseizoen start met verrassende uitslagen in World Cup-kwalificatietoernooi

Het World Cup-kwalificatietoernooi in Heerenveen is het toneel geweest van enkele opmerkelijke resultaten bij de opening van het schaatsseizoen. Veelgeprezen schaatsers vielen buiten de boot, terwijl enkele nieuwkomers de spotlights stalen.

Roest domineert, Bergsma stelt teleur

Patrick Roest bevestigde zijn status als topfavoriet door de 5.000 meter te winnen met een indrukwekkende tijd van 6.11,40. Zijn naaste rivaal, Jorrit Bergsma, had echter minder geluk. Ondanks zijn ervaring, behaalde Bergsma een teleurstellende tiende plaats met 6.21,36. Dit betekent dat hij de eerste vier internationale races van het seizoen misloopt.

Verrassende uitslagen bij overige deelnemers

Beau Snellink, Marcel Bosker en Kars Jansman – bekende namen uit het vorige seizoen – slaagden er niet in om een startbewijs te bemachtigen. Aan de andere kant gingen de felbegeerde tickets naar Chris Huizinga, Jesse Speijers, Marwin Talsma en Gert Wierda.

Opkomst van Speijers

Jesse Speijers is één van de meest opvallende namen die in de schijnwerpers staat. Met een indrukwekkende tijd van 6.16,46 heeft hij zijn persoonlijk record met negen seconden verbeterd. De jonge schaatser van Team IKO heeft laten zien dat hij grote stappen heeft gemaakt en is sterk beïnvloed door de trainingsmethoden van olympisch kampioen Nils van der Poel.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen