HomeSportSergio Aguëro moet stoppen met voetballen wegens hartproblemen

Sergio Aguëro moet stoppen met voetballen wegens hartproblemen

Sergio Agüero zal volgens journalisten Romero en Romano moeten stoppen met voetballen vanwege hartproblemen. Volgens medici is het daardoor niet meer mogelijk voor Agüero om verder te voetballen. Barcelona is hier inmiddels ook over geïnformeerd en de beslissing is dan ook echt definitief.

3 weken geleden heeft Agüero zich vlak voor rust laten vervangen in de thuiswedstrijd die ze speelden tegen Deportivo Alavés. In de 41e minuut greep hij liggend op het veld naar zijn nek en borst, waarbij hij moete leek te hebben met ademhalen. Ondanks dat wilde hij niet mee op een brancard, maar liep hij zelf van het veld. De aanvaller werd daarna naar het ziekenhuis gebracht en onderging een dag later een hartonderzoek.

Barcelona bracht die dag een officieel statement over dit onderzoek naar buiten: “Sergio Agüero zal onderworpen worden aan een diagnostische en therapeutische behandeling, uitgevoerd door Dr. Josep Brugada. Hij is zodoende niet inzetbaar gedurende de komende drie maanden. Binnen die periode moet de effectiviteit van de behandeling bepaald worden om zijn herstelproces te bepalen”.

Als tiener had Agüero ook al eens hartritmestoornissen, maar later had hij daar geen hinder meer van. Op 12 november reageerde hij zelf op de mogelijke beëindiging van zijn voetbalcarrière: “In reactie op de geruchten kan ik jullie vertellen dat ik alle instructies opvolg die ik krijg van de doktoren bij de club”, schreef de Argentijn op Twitter. “Ik onderga tests en een behandeling en over negentig dagen bekijken we de progressie. Altijd positief blijven!”

Zo eindigt de succesvolle loopbaan van Agüero op een trieste manier. Hij werd bij zijn jeugdliefde Indepediente al vroeg weggehaald door Atlético Madrid, waar hij de Europa League en de Spaanse Super Cup mee wist te winnen. Hierna ging hij naar manchester City en kenden een in Engeland ook een zeer succesvolle periode. Hij werd hier 5 keer landskampioen met City en werd clucscorer aller tijden met 260 goals in 10 jaar.

Hierna ging hij in de zomer van 2021 transfervrij naar Barcelona, waar het begin minder rooskleurig was vanwege een kuitblessure. Hij speelde uiteindelijk slechts 5 duels voor Barcelona en wist daarin slechts eenmaal te scoren.

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular