HomeShowbizz en CultSinterklaas warm onthaald in Gorinchem ondanks regen

Sinterklaas warm onthaald in Gorinchem ondanks regen

Sinterklaas heeft Nederland opnieuw verblijd met zijn jaarlijkse intocht, ditmaal in Gorinchem. Ondanks de stromende regen, verzamelden duizenden enthousiaste toeschouwers zich langs de kade van Buiten de Waterpoort om de geliefde goedheiligman en zijn pieten te verwelkomen. Verwachtingen waren hoog met een geschatte opkomst van 20.000 bezoekers.

Hartelijke ontvangst door Burgemeester en Sinterklaasjournaal

Burgemeester Reinie Melissant en Sinterklaasjournaal-verslaggever Rachel Rosier stonden klaar om Sinterklaas te ontvangen. De burgemeester sprak warme welkomstwoorden, uitdrukkend hoe zeer de kinderen in Gorinchem en heel Nederland naar dit moment hadden uitgekeken. Sinterklaas, zichtbaar opgetogen, begon daarna aan zijn optocht door de stad op zijn trouwe paard Ozosnel.

Sinterklaas belooft vreugde en cadeaus

In een gebaar van gulheid beloofde Sinterklaas dat alle kinderen vanavond hun schoen mochten zetten. Dit nieuws werd met groot enthousiasme ontvangen door de jonge toeschouwers.

Spanning en avontuur voor de intocht

Zoals elk jaar was de spanning te snijden voor de Sinterklaasintocht. Er waren twijfels of Sinterklaas wel in Gorinchem zou arriveren en ook het grote boek van Sinterklaas was even zoek. Deze avonturen, gevolgd in het Sinterklaasjournaal, voegden een extra dimensie toe aan de festiviteiten.

Slot Loevestein: een onverwachte draai

Een onverwachte wending deed zich voor toen Sinterklaas aanmeerde bij Slot Loevestein. Daar waren de pieten de cadeaus vergeten, wat leidde tot een komische situatie met een ridder die in het slot aanwezig was. Deze kleine tegenslagen zorgden echter voor extra vrolijkheid onder het publiek.

Drukke agenda voor Sinterklaas

Sinterklaas heeft een volgepakt schema met intochten in diverse steden waaronder Assen, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam. Ook morgen zet hij zijn reis voort met bezoeken aan Amsterdam, Tilburg en Utrecht.

Kick Out Zwarte Piet houdt toezicht

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet is aanwezig op verschillende locaties om te monitoren of er sprake is van traditionele Zwarte Pieten of van roetveegpieten. De groep evalueert de situatie om te bepalen of verdere acties tegen Zwarte Piet nodig zijn.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen