HomeSportSpaans voetbaltalent Gavi geveld door zware blessure, mist mogelijk EK

Spaans voetbaltalent Gavi geveld door zware blessure, mist mogelijk EK

In een recente EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië behaalde Spanje weliswaar de overwinning, maar het succes werd overschaduwd door een naar incident. Gavi, het Spaanse voetbaltoptalent, liep namelijk een ernstige blessure op. De negentienjarige middenvelder van FC Barcelona greep na 26 minuten spelen naar zijn knie en verliet het veld met tranen in zijn ogen. Dit voor Gavi en Spanje dramatische moment duidt op een mogelijk ernstige knieblessure, die Gavi voor een lange periode langs de zijlijn zou kunnen houden.

Solidariteit op het veld

De ernst van de situatie werd verder benadrukt toen Gavi’s teamgenoot bij FC Barcelona, Ferran Torres, na de rust met Gavi’s shirt het veld betrad. Torres, die getuige was van Gavi’s pijnlijke moment, uitte zijn bezorgdheid en erkenning voor Gavi’s strijdlust.

Reactie van Spaanse bondscoach

De Spaanse bondscoach, Luis de la Fuente, liet ook zijn verslagenheid blijken. Hij erkende de pijn en het verdriet dat dit incident met zich meebrengt, niet alleen voor Gavi, maar ook voor zijn club, teamgenoten, en de Spaanse voetbalgemeenschap. De la Fuente benadrukte de kwetsbaarheid in het leven en de noodzaak om vooruit te blijven kijken.

Wat nu voor Gavi?

Na zijn terugkeer in Barcelona heeft Gavi verschillende medische tests ondergaan. Verwacht wordt dat FC Barcelona later vandaag een update zal geven over de ernst van zijn blessure. Mocht het om een zware knieblessure gaan, dan zou Gavi niet alleen het resterende seizoen bij FC Barcelona missen, maar ook het aankomende EK.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen