HomeSportSpanje door naar finale Nations League na winst op Italië

Spanje door naar finale Nations League na winst op Italië

Vanavond stond de halve finale van de Nations League op het progamma tussen Italië en Spanje. Wat zeer opvallend was, is dat Bondscoach Enrique van Spanje ervoor koos om debutant Gavi van Barcelona meteen in de basis te zetten, met 17 jaar en 62 dagen is hij de jongste debutant ooit. Ook speelde hij nog maar 4 wedstrijden voor Barcelona.
Beide elftallen speelden tevens zonder een echte spits/nummer 9, Italië is al liefst 37 wedstrijden ongeslagen.
De scheidsrechter was de Rus Karasev en de wedstrijd werd gespeeld in Milaan stadion San Siro.
Hieronder volgt een samenvatting.

In de openingsfase zochten beide landen de aanval, maar het was Spanje dat de ban brak. Mikel Oyarzabal gaf vanaf links een afgemeten voorzet, Torres nam de bal ineens uit de lucht en Gianluigi Donnarumma – uitgefloten door fans van zijn oude club AC Milan – was kansloos: de fraaie 0-1 was een feit.

De gasten leken eventjes door te drukken, maar Leonardo Bonucci schoot Donnarumma te hulp in de 16.
Op slag van rust viel de halve finale echter alsnog in een beslissend moment voor Bonucci van de Italianen: Bonucci liet zijn elleboog hangen in duel met Sergio Busquets en kreeg zijn tweede gele kaart.
Niet lang daarna werd Torres opnieuw gevonden door Oyarzabal: zijn rake kopbal was het eindstation van een oogstrelende aanval en leverde een 0-2 ruststand op.

De race was feitelijk gelopen, maar Spanje verzuimde om de definitieve genadeklap uit te delen: Marcos Alonso en Oyarzabal leken op weg naar 0-3, maar hielden Italië in leven.
In de slotfase werd het opeens 1-2. Ondanks hun ondertal konden de Italianen met zijn tweeën de middenlijn oversteken: Federico Chiesa toonde zich niet zelfzuchtig en liet Lorenzo Pellegrini voor een leeg doel scoren.

Zo gaat Spanje door naar de finale van de Nations League, die zondag gespeeld gaat worden. De tegenstander van Spanje wordt morgen bekend, als de andere halve finale plaats vind tussen Frankrijk en België.

Door Wouter Bakker; foto: wiki license

Gerelateerde Artikelen

Marketing

- Advertisment -

Most Popular