HomeMobiliteitSpoorwerkzaamheden rond Schiphol verstoren treinverkeer

Spoorwerkzaamheden rond Schiphol verstoren treinverkeer

Schiphol, Nederland – Reizigers opgelet: het treinverkeer rond luchthaven Schiphol ondervindt de komende drie weken significante ontregelingen. Belangrijke spoorwerkzaamheden zijn de oorzaak van deze verstoringen, met beperkte treinbeschikbaarheid en verhoogde hinder door stof en geluid.

Dagelijkse wijzigingen in dienstregeling

De Nederlandse Spoorwegen (NS) benadrukken dat de aangepaste dienstregeling dagelijks kan verschillen. Het bedrijf raadt reizigers aan om regelmatig de NS-app of website te raadplegen voor de meest actuele reisinformatie. Deze periode van spoorwerkzaamheden loopt door tot maandag 4 december.

Nachttreinen en intercity direct getroffen

Gedurende de werkzaamheden, die voornamelijk ’s nachts plaatsvinden, zal er geen nachttreinverkeer zijn naar station Leiden. Bovendien is er in het weekend van 18 en 19 november geen Intercity Direct-service tussen Amsterdam en Rotterdam Centraal. NS zorgt voor vervangende bussen om reizigers te accommoderen.

Verwachte overlast overdag

Ook overdag zullen reizigers de effecten van de werkzaamheden ervaren. Exacte aantallen van uitvallende treinen zijn vooraf niet bekend. NS waarschuwt voor een mogelijke toename van de reistijd met circa vijftien minuten.

Lange termijn verbeteringen in zicht

Deze werkzaamheden maken deel uit van een grootschalig project van ProRail, dat tot 2028 loopt. De komende weken richten de werkzaamheden zich op het verhogen van sporen langs perrons voor gemakkelijkere toegang, naast het vervangen van delen van de bovenleiding, sporen en dwarsliggers.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen