HomeAlgemeenSteward ernstig mishandeld na PEC Zwolle-Feyenoord

Steward ernstig mishandeld na PEC Zwolle-Feyenoord

In de eredivisiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord afgelopen zondagmiddag heeft een ernstig incident plaatsgevonden in het stadion van Zwolle, waarbij een steward betrokken was die melding maakt van “mishandeling”. PEC Zwolle, die eerder zwaar is beboet door de KNVB vanwege supportersgerelateerde incidenten, heeft hierover een verklaring afgegeven op hun officiële website.

Steward mishandelt door supporter

Volgens informatie verstrekt door de thuisclub waren er verschillende supporters met een stadionverbod aanwezig bij de wedstrijd. Hoewel deze individuen werden aangesproken en het stadion verlieten, koos één persoon ervoor om te blijven. Deze supporter werd later wederom geconfronteerd door een steward en vervolgens ontstond er een situatie waarin de steward door meerdere individuen “ernstig mishandeld” zou zijn, volgens de clubverklaring.

Politie en stadionuitgangen

Naar aanleiding van dit incident, werden bepaalde uitgangen van het stadion gesloten door de politie, wat leidde tot een significante drukte rondom het veld en onder de tribunes. De club heeft aangegeven het zeer te betreuren dat de meerderheid van de aanwezige supporters last heeft ondervonden van deze situatie en zich mogelijk onveilig heeft gevoeld.

Vervolgonderzoek en evaluatie

PEC Zwolle heeft bevestigd dat het incident in de komende dagen verder zal worden geëvalueerd en onderzocht. Dit volgt na eerdere uitdagingen voor de club, waaronder aanzienlijke boetes van de KNVB als gevolg van misdragingen van supporters, waarbij PEC Zwolle het vaakst beboet is sinds het begin van de coronacrisis, zoals blijkt uit een NOS-onderzoek.

PEC Zwolle en de KNVB-boetelijst

Met een totaal van bijna 84 duizend euro aan boetes en 15 straffen van de KNVB, staat PEC Zwolle bovenaan de boetelijst vanwege meerdere incidenten van misdragingen van supporters, waaronder brandstichting, vernielingen en het gebruik van vuurwerk. Algemeen directeur Xander Czaikowski heeft zijn teleurstelling over deze positie geuit en benadrukte dat de club actieve maatregelen neemt om het wangedrag van fans aan te pakken.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen