HomeBouw & WonenSubsidiepot gedupeerde Groningen na één dag al leeg na stormloop

Subsidiepot gedupeerde Groningen na één dag al leeg na stormloop

Het subsidieplafond voor de subsidie die beschikbaar is voor de versterking van woningen in het gaswinninggebied in Groningen is binnen één dag al bereikt. Het SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) geeft aan dat de 220,8 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is door een stormloop van aanvragen nu al volledig aangevraagd is. Hierdoor zijn de fysieke en digitale loketten voor de aanvraag nu gesloten.

Maandagmorgen om 9.000 gingen de fysieke en digitale loketten open en ontstonden er meteen lange wachtrijen, waarbij digitaal zelfs 50.000 mensen tegelijk wilden inloggen. Dit is vooral een gevolg van het feit dat er bij deze aanvragen het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, werd aangehouden.

Rond middernacht stond de digitale wachttijd nog steeds op ruim 100 minuten, dus lang niet iedereen is geholpen met zijn of haar aanvraag. Dit komt doordat er een te klein budget voor de subsidie van 10.000 euro is. Voor de subsidie, bestemd voor verbouwen of onderhouden van een woning, komen namelijk 53.000 adressen in aanmerking en er had dus 530 miljoen euro voor moeten zijn. Volgens het budget van 220,8 miljoen euro komt dit dus lang niet uit.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen