HomeSportTadej Pogacar triomfeert opnieuw in Ronde van Lombardije

Tadej Pogacar triomfeert opnieuw in Ronde van Lombardije

Tadej Pogacar bewees opnieuw zijn ongeëvenaarde klasse als wielrenner door de Ronde van Lombardije te veroveren voor de derde achtereenvolgende keer. De Sloveense superster, rijdend voor UAE Team Emirates, etaleerde zijn formidabele klimvaardigheden en uithoudingsvermogen tijdens de 115e editie van dit prestigieuze wielermonument. Hieronder lees je meer over zijn indrukwekkende prestatie en de hoogte- en dieptepunten van de race.

Pogacar’s soevereine overwinning

Tadej Pogacar, de 25-jarige Sloveense wielrenner, soleerde naar de overwinning in Bergamo na een indrukwekkende aanval op de Passo di Ganda, de laatste grote beklimming van de dag. Dit gaf hem een beslissende voorsprong op zijn medekoplopers, waaronder zijn geduchte rivaal Primoz Roglic. Pogacar toonde zijn klasse door kramp in de laatste kilometers te overwinnen en zijn voorsprong zelfs te vergroten op de Colle Aperto.

Roglic en Bagioli in de achtervolging

Primoz Roglic, de andere Sloveense favoriet voor de overwinning, moest genoegen nemen met de derde plaats na een spannende sprint tegen Andrea Bagioli, die tweede werd. Roglic kon niet op tegen de ontketende Pogacar en zijn ijzersterke solo-aanval.

Evenepoel’s tegenvaller

Een van de verwachte uitdagers van Pogacar, Remco Evenepoel, had een moeilijke dag in het zadel. De Belgische kampioen kwam als negende over de finish, met aanzienlijke achterstand. Zijn valpartij eerder op de dag en de resulterende elleboogblessure zorgden voor een vroege uitdaging, waardoor zijn kansen op de overwinning werden gedwarsboomd.

Pogacar in historisch gezelschap

Met zijn derde opeenvolgende overwinning in de Ronde van Lombardije, voegt Tadej Pogacar zich bij een select gezelschap van wielrenlegendes. Alleen Fausto Coppi en Alfredo Binda slaagden er eerder in om deze iconische race vier keer achter elkaar te winnen, een prestatie die Pogacar nu najaagt.

Pogacar’s overwinningssaga

Tadej Pogacar, naast zijn eerdere triomfen in de Ronde van Vlaanderen eerder dit jaar, blijft zichzelf overtreffen in het professionele wielrennen. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen werden duidelijk geïllustreerd toen hij kramp overwon en solo naar de overwinning reed in deze uitdagende race.

foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen