HomeAlgemeenTbs met dwangverpleging voor man die huisarts neerstak in praktijk Den Haag

Tbs met dwangverpleging voor man die huisarts neerstak in praktijk Den Haag

In een recente uitspraak van de rechtbank is besloten dat de man die eerder dit jaar een huisarts in Den Haag aanviel, tbs met dwangverpleging opgelegd krijgt. De rechtbank heeft besloten geen gevangenisstraf toe te kennen. Het slachtoffer, een huisarts, zal tevens een schadevergoeding van 75.000 euro ontvangen, zoals gerapporteerd door Omroep West.

De aanvaller, de 39-jarige Michaël R., heeft toegegeven de arts te hebben aangevallen. Uit onderzoek door deskundigen blijkt dat R. op het moment van de aanval in een psychose verkeerde. Hierdoor was hij volledig ontoerekeningsvatbaar. Deze bevindingen, waarbij werd vastgesteld dat R. schizofreen is en kampt met een verstandelijke beperking en verslavingen, werden ook door het Openbaar Ministerie erkend. De rechter volgde deze bevindingen en legde daarom geen gevangenisstraf op.

Het slachtoffer overleefde de aanval, maar de gevolgen zijn ernstig. Na een lange revalidatieperiode is vastgesteld dat de huisarts zijn beroep niet langer kan uitoefenen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen