HomeMobiliteitTientallen ongelukken in Noord-Nederland door gladde wegen

Tientallen ongelukken in Noord-Nederland door gladde wegen

In het noorden van Nederland zijn meerdere ongelukken gebeurd vanwege de gladheid door opvriezing van het wegdek. Het KNMI heeft daarom ook code oranje afgekondigd voor Friesland, Drenthe en Groningen en in Flevoland en Overijssel geldt code geel nog altijd.

Bij de meldkamer Noord-Nederland zijn tientallen meldingen van ongelukken binnengekomen. Hierbij gaat het vooral om blikschade, maar ook een paar met gewonden.

De A7 bij Westerbroek richting Groningen is bijvoorbeeld dicht na een ongeluk met 5 voertuigen. Ook tussen Heerenveen en Meppel is de weg afgesloten vanwege een ongeluk op de A32 ter hoogte van Havelterberg.

Om deze reden roepen de veiligheidsregio’s Drenthe en Frylân dan ook op alleen de weg op te gaan als dat echt nodig is. “Blijf thuis of stel uw autorit uit naar later op de dag”, twitteren de diensten. De woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe roept op om nog de hele ochtend rekening te houden met de gladheid. “Wees extra voorzichtig.”

De temperaturen zullen volgens het KNMI gaandeweg weer gaan oplopen, waardoor de gladheid zal verdwijnen in de loop van de morgen. De kou zal voorlopig ook niet terugkomen, zo verwacht weerman Marco Verhoef. “In de loop van de week wordt het maar liefst 10 tot 15 graden. En dat is erg zacht voor de tijd van het jaar.”

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen