HomeEconomischTips voor een succesvolle marketingstrategie

Tips voor een succesvolle marketingstrategie

Een succesvolle onderneming heeft goede marketing nodig. Hoe zorg je hiervoor? Lees snel verder om dit te ontdekken. In dit artikel lees je tips voor een succesvolle marketingstrategie.

Doe goed onderzoek naar de doelgroep

De eerste stap is om goed onderzoek te doen naar je doelgroep. Voordat je je onderneming bent gestart heb je bepaald op welke doelgroep je je richt. Heb je dit nog niet duidelijk voor ogen? Zorg dan dat je dit eerst duidelijk hebt. Pas dan kun je starten met een doelgroep onderzoek. Hoe specifieker jouw doelgroep, hoe beter je je marketingactiviteiten namelijk kunt bepalen en toepassen. Met het doelgroeponderzoek wil je zoveel mogelijk over je doelgroep te weten te komen. Je zoekt antwoorden op vragen zoals welke sociale media platformen je doelgroep het meeste gebruikt, wat de interesses van je doelgroep zijn en wat de overtuigingen van je doelgroep zijn.

Zet de juiste mensen in

Zet de juiste mensen in voor de marketing. Hebben jouw medewerkers geen ervaring met marketing? Of ben je freelancer en heb je geen ervaring met marketing? Besteed dit dan uit aan een expert. Een goede professional weet precies hoe hij efficiënt zorgt voor lead generatie. Dit begrip staat voor het wekken van interesse van potentiële klanten. Het doel hiervan is om de omzet te vergroten. Vervolgens zorgt de professional ervoor dat de customer journey op de juiste manier is ingezet, zodat de kans zo groot mogelijk is dat de potentiële klant daadwerkelijk klant wordt. Een marketing professional kan hierbij gebruikmaken van growth hacking. Dit is een datagedreven methode, waarbij door ‘hacks’ toe te passen je bedrijf snel groeit. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van innovatieve en creatieve experimenten. Overleg wel regelmatig met de marketing professional. Zo weet je of hij de juiste activiteiten uitvoert.

Regelmatig evalueren

Evalueren is een belangrijk onderdeel van de marketingactiviteiten. Door regelmatig te evalueren weet je of de marketingactiviteiten daadwerkelijk effect heeft. Als het geen of weinig effect heeft moeten de marketingactiviteiten weer worden aangepast. Door middel van A/B testen kun je makkelijk twee varianten van communicatiemiddelen met elkaar vergelijken. Met Google Analytics kun je eenvoudig het gedrag van je doelgroep zien op bijvoorbeeld je website. Het evalueren kun je ook uitbesteden aan de marketing professional.

Heb je nog geen groot budget? Dan kan het voordelig zijn om een student van een marketing opleiding aannemen. Verwacht dan wel iets minder kwaliteit van het werk. Het werk is vaak wel beter dan als je het zelf zou doen zonder enige marketing ervaring.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen