HomeShowbizz en CultTom Egbers legt werk tijdelijk neer, vrouw Janke Dekker treedt terug als...

Tom Egbers legt werk tijdelijk neer, vrouw Janke Dekker treedt terug als voorzitter MORES

Tom Egbers heeft zijn collega’s in een mail laten weten dat hij zijn werk als presentator voor NOS Sport tijdelijk neer zal leggen vanwege de berichtgeving over grensoverschrijdend gedrag van zijn kant. Deze brief is in handen van de Volkskrant. Hoe lang Egbers zijn werk neer zal leggen is nog niet bekend. Eerder berichten we al over de misstanden bij de redactie van NOS Sport, zie https://actuma.nl/extra-onderzoek-ingesteld-door-nos-wegens-misstanden-sportredactie/

In de mail laat Egbers verder weten dat hij ook niet op de redactie aanwezig zal zijn, omdat dat de rust zou kunnen verstoren. Hij geeft verder aan dat hij get artikel in de Volkskrant over zijn gedrag een “dieptreurig relaas over gebeurtenissen en sfeer op onze werkvloer” vindt en dat hij bereid is in gesprek te gaan met collega’s die zich door hem onveilig hebben gevoeld.

De vrouw van Tom Egbers, Janke Dekker, heeft zondag in een persverklaring laten weten dat ook zij per direct zal terugtreden als voorzitter van MORES. MORES is een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten-, televisie- en filmsector. Dekker had eerder dit jaar haar taken ook al tijdelijk neergelegd, maar die zou ze in april weer oppakken.

“Ik heb getracht om met de Volkskrant in gesprek te gaan, hiertoe is door mijn advocaat een afspraak gemaakt”, schrijft Dekker. “Het oneigenlijke argument waarmee zij deze afspraak met mijn advocaat annuleerden heeft mij mede doen besluiten om hun vragen die ze op vrijdag per mail hadden gestuurd niet te beantwoorden.”

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen