HomeEconomischToyota boekt recordverkoop: hybrides leiden de weg

Toyota boekt recordverkoop: hybrides leiden de weg

Wereldwijd is Toyota op dreef: de Japanse autoproducent rapporteerde een recordaantal verkochte voertuigen in het afgelopen half jaar, waarbij hybride auto’s opvallend in trek waren.

Verkoopstijging in meerdere regio’s

Toyota’s populariteit blijft groeien, met name in het thuisland. Ook in Noord-Amerika en Europa zagen zij hun verkopen omhooggaan. Desondanks waren er in sommige Aziatische gebieden, zoals Thailand en Indonesië, uitdagingen door de haperende economieën, wat een negatief effect had op de afzet.

Hybrides bovenaan

Van april tot september noteerde Toyota een verkoop van ongeveer 5,6 miljoen voertuigen, wat een stijging is van ruim 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei in de verkoop van elektrische voertuigen was aanzienlijk: een toename van 38%, waarvan 1,8 miljoen voornamelijk hybride voertuigen betrof. Volledig elektrische auto’s zijn bij Toyota nog niet zo prominent aanwezig met een verkoop van net onder de 60.000 in het voorbije half jaar.

Productieproblemen opgelost

Veel autofabrikanten hadden te maken met tekorten aan onderdelen zoals chips, wat soms resulteerde in productiestops. Gelukkig zijn deze problemen voor Toyota nu grotendeels verleden tijd. Hierdoor konden ze hun productiecapaciteit met 10% verhogen, wat leidde tot een recordproductie van ruim 5,7 miljoen voertuigen, inclusief merken als Lexus en Daihatsu.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen