HomeAlgemeenTragisch treinongeluk in India eist minstens 288 levens; zoektocht naar overlevenden gaande

Tragisch treinongeluk in India eist minstens 288 levens; zoektocht naar overlevenden gaande

In een ongekend zwaar treinongeluk in het oosten van India zijn minstens 288 mensen om het leven gekomen, volgens officiële bronnen. Daarnaast zijn meer dan 850 passagiers gewond geraakt, wat dit het dodelijkste treinongeluk in India maakt in meer dan twee decennia.

Hulpdiensten blijven onvermoeibaar zoeken naar overlevenden, wat erop wijst dat het dodental nog kan stijgen. Gewonden zijn met bussen en ongeveer 200 ambulances naar lokale ziekenhuizen vervoerd.

De eerste minister van Odisha, de deelstaat waar het ongeval plaatsvond, benadrukt dat het redden en behandelen van overlevenden de hoogste prioriteit heeft. In een hartverwarmend gebaar hebben honderden jongeren in de nabijgelegen stad Soro zich bij een ziekenhuis verzameld om bloed te doneren.

Het ongeluk betrof twee passagierstreinen. De Coromandel Express, die van Kolkata naar Chennai reed, ontspoorde en werd vervolgens geraakt door de Howrah Superfast Express. Er wordt ook onderzocht of een vrachttrein betrokken was bij het ongeval.

Een overlevende van het ongeval, die de schokkende gebeurtenissen met de Times of India deelde, beschreef een “oorverdovend geluid”. Hij voegde eraan toe: “Ik voelde de grond trillen. Onze trein bewoog plotseling naar achteren en kwam toen tot stilstand. Vier delen van onze trein ontspoorden en ik zag mensen vast komen te zitten onder de wrakstukken. Het was donker en ik hoorde angstaanjagend gegil.”

Dit is een van de meest dodelijke treinongevallen in de Indiase geschiedenis, een tragedie die het land in diepe rouw heeft gedompeld.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen