HomeMobiliteitTrekkers massaal de weg op, politie kan zeer beperkt handhaven

Trekkers massaal de weg op, politie kan zeer beperkt handhaven

Het boerenprotest zorgt voor zoveel trekkers op de snelwegen, dat het voor de politie nauwelijks te handhaven is. Er zijn massaal trekkers de snelwegen op gegaan deze woensdag en nationaal commandant bij de politie Willem Woelders geeft dan ook in het NOS Journaal aan dat er zeer beperkt kan worden gehandhaafd.

Het uitgangspunt blijft volgens Woelders wel dat boeren niet op de snelweg mogen rijden met trekkers en daar worden ze dan ook zoveel mogelijk op gewezen door de politie.  “Daar zijn we in het hele land natuurlijk ook op voorbereid. Alleen wordt er massaal met tractoren toch richting snelwegen gereden. Sommigen hebben zich er inderdaad aan gehouden, maar de aantallen zijn dusdanig groot dat ze toch de snelwegen zijn opgegaan. Dan is bij ons de afweging: wat kun je er op dat moment aan doen.”

De veiligheid van mensen die moeten handhaven en de veiligheid van het verkeer staan hierbij voorop. “Daar waar we kunnen zullen we handhaven, maar dat is gezien de massaliteit zeer beperkt.”

Woelders herhaalde verder nog het advies dat ook Rijkswaterstaat gisteren al gaf om niet de weg op te gaan als dat niet nodig is, met name in Midden-Nederland. “Als je in Midden-Nederland de weg niet op hoeft, doe dat dan ook vooral niet. Mensen gaan straks massaal weer terug en dan heb je enorme opstoppingen.”

Door de redactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen