HomeAlgemeenTwee arrestanten voor verspreiden staatsgeheimen: betrokkenheid NCTV en politie

Twee arrestanten voor verspreiden staatsgeheimen: betrokkenheid NCTV en politie

De Nederlandse politie heeft onlangs twee individuen gearresteerd in verband met het bezit en het verspreiden van geheime staatsinformatie. Een huidige medewerker van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en een ex-medewerker zijn de hoofdverdachten in deze zaak.

Profiel van de verdachten

De arrestanten zijn geïdentificeerd als een 64-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige vrouw uit Gouda. De mannelijke verdachte was niet alleen betrokken bij de NCTV maar diende ook bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. De vrouwelijke verdachte, voorheen bij de NCTV, trad onlangs toe tot de politiedienst.

Rechtsgang en onderzoek

Na hun arrestatie vorige week, werden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. De beslissing is genomen om het duo voor veertien dagen in hechtenis te houden, waarbij ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. De Rijksrecherche zet hun intensieve onderzoek voort en in samenwerking met het Openbaar Ministerie zijn er op meerdere locaties doorzoekingen uitgevoerd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen