HomeEconomischTweede Kamer stemt voor verlaging rente op studieschulden en aanpassing expat-belastingregeling

Tweede Kamer stemt voor verlaging rente op studieschulden en aanpassing expat-belastingregeling

De Tweede Kamer heeft meerderheidssteun uitgesproken voor het verlagen van de rente op studieschulden van studenten die onder het recente leenstelsel vallen. Verschillende voorstellen, die tot doel hebben de financiële last voor deze studenten te verminderen, zijn aangenomen.

Aanpassing belastingvoordelen voor expats

Als onderdeel van de maatregelen om fondsen vrij te maken, is er gestemd voor het aanpassen van de belastingregeling voor expats. Hoogopgeleide buitenlandse werknemers zullen een verkorte periode van belastingvoordelen ervaren, waarbij de huidige vijfjarige regeling verminderd wordt naar maximaal twintig maanden, gevolgd door aanvullende regelingen.

Allocatie van besparingen voor studenten

De opbrengsten van de herziene expat-belastingregelingen, geschat op ongeveer 200 miljoen euro jaarlijks vanaf 2029, zijn bedoeld om de last van de “pechgeneratie” studenten die onder het leenstelsel vielen, te verlichten.

Onzekerheden rondom de uitvoering

Hoewel de plannen zijn aangenomen, blijven er vragen over de exacte implementatie, zoals hoeveel de studentenrente precies zal dalen en wanneer deze wijzigingen effectief zullen zijn.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen