HomeAlgemeenVader veroordeeld voor overlijden 7 maanden oude baby

Vader veroordeeld voor overlijden 7 maanden oude baby

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft uitspraak gedaan in een tragische zaak waarbij een vader wordt beschuldigd van het doden van zijn jonge kind. Hier volgt een gedetailleerd overzicht van de veroordeling en de achterliggende feiten.

De noodlottige nacht

Op de avond van 18 november 2017 deed een vader een noodoproep, meldend dat zijn baby van 7 maanden geen tekenen van leven vertoonde. Bij aankomst van de hulpdiensten, probeerden zij tevergeefs het kind te reanimeren. De volgende dag overleed de baby in het ziekenhuis. Onderzoek heeft uitgewezen dat het kind zwaar hersenletsel had opgelopen door heftig schudden of ander geweld.

Verklaringen en bewijs

Terwijl beide ouders de avond grotendeels samen thuis doorbrachten, verklaarde de moeder dat het kind gezond leek voor haar korte afwezigheid. Bij haar terugkomst ademde de baby zwaar. Deskundigen hebben bepaald dat het letsel is opgelopen tijdens haar afwezigheid, wat wijst op de vader als de dader.

Oordeel van het hof

Hoewel de rechtbank Zeeland-West-Brabant een gevangenisstraf van 7,5 jaar oplegde, heeft het hof besloten tot een straf van 7 jaar, mede gezien de vertraging in de behandeling van de zaak. Na observatie in het Pieter Baan Centrum en ondanks zijn weigering om mee te werken aan onderzoeken, is geconcludeerd dat de vader geestelijke problemen heeft. Gezien zijn verleden met eerdere veroordelingen, oordeelde het hof dat er een risico op herhaling is. Daarom heeft de man naast de gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Bovendien moet hij een schadevergoeding van 25.000 euro betalen aan de moeder van het kind.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen