HomeSportVan Gerwen legt het in finale op Madison Square af tegen Smith

Van Gerwen legt het in finale op Madison Square af tegen Smith

Michael van Gerwen heeft het in de finale van de US Masters in New York af moeten leggen tegen Michael Smith. In het Hulu-theater van Madison Square was Smith met 8-4 te sterk voor de Nederlander. Eerder deze week werd bekend dat Van Gerwen binnenkort moete worden geopereerd aan zijn rechterpols vanwege een tintelend gevoel in zijn werparm.

Va Gerwen was in de finale gekomen doordat hij had gewonnen van Van Dongen met 6-4, Wade met 8-3 en Price met 8-4. Smith had in de eerdere rondes onder meer Anderson en Wright verslagen.

“Natuurlijk wilde ik hier graag winnen, maar Smith speelde heel goed. Dan moet je daar je petje voor afnemen en hem feliciteren”, zei Van Gerwen. “Het was heel speciaal om hier te zijn. Vooral het darts heeft gewonnen. We hebben hier in de Verenigde Staten een grote stap gezet in de professionalisering van darts en in de ontwikkeling van darts als mondiale sport.”

Met de winst verdiende Smith 23.000 euro oftewel 20.000 pond. “Iedereen wilde dit evenement winnen, te gek dat ik het ben geworden. Ik heb als eerste darter een toernooi gewonnen op een van de meest iconische locaties ter wereld. Ik ben in extase”, zei Smith na afloop.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen