HomeSportVan Gerwen verliest kwartfinale grand slam of darts van Smith

Van Gerwen verliest kwartfinale grand slam of darts van Smith

Vanavond stond Michael van Gerwen in de kwartfinale van de Grand Slam of darts. Hierin nam hij het op tegen de Brit Michael Smith de nummer 10 op de wereldranglijst, Van Gerwen staat 3e van de wereld. De laatste 5 wedstrijden waarin beide heren het tegen elkaar opnamen won Van Gerwen 3 keer en Smith twee keer. Het is een best of 31 legs dus de eerste die 16 legs wint heeft gewonnen.

Hieronder volgt een samenvatting.

Smith wist als eerst de bulls eye te vinden en mocht daardoor beginnen aan de wedstrijd. De eerste sessie van 5 legs was de Brit duidelijk de betere van de twee. Hij wist de Nederlander tweemaal te breken en ging daarmee de eerste pauze in met maar liefst 5-0.

De tweede sessie kwam Van Gerwen een stuk beter uit de kleedkamer en wist hij meteen te breken en zijn eigen leg te behouden voor de 5-2. Smith wist vervolgens nog wel een leg te pakken, maar onze landgenoot pakte de 5e leg ook met een finish van maar liefst 164.

Hierdoor is de stand nu in 6-4 veranderd en gaan we de tweede pauze in. Ook de derde sessie begint Van Gerwen uitstekend en hij breekt meteen naar een 6-5 stand. Smith countert echter meteen en breekt terug naar 7-5. Ook Van Gerwen breekt meteen weer voor 7-6.

Beide heren weten hun eigen leg niet te behouden en zo maakt Smith er weer 8-6 van. Ook de laatste leg van deze sessie gaat naar de Brit en zo gaan we de 3e pauze in met een 9-6 voorsprong voor Smith.

De 4e sessie is Smith iets beter en pakt 3 van de 5 legs voor een 12-8 voorsprong. Van Gerwen wist de laatste leg nog wel de big fish uit te gooien (170 finish).

Onze landgenoot komt vervolgens goed de kleedkamer uit en breekt meteen naar 12-9. Van Gerwen maakt dan een dure fout door 3 pijlen op een dubbel te missen en hier profiteert Smith meteen van en breekt weer terug naar 13-9.

De leg erna maakt Smith een identieke fout, waar Van Gerwen weer van profiteert die dan terug breekt naar 13-10.

Smith pakt daarna 2 legs achter elkaar en komt dan op matchpoint in van Gerwen zijn leg. Deze leg weet de Nederlander onder veel druk wel te pakken en zo wordt het 15-11.

Van Gerwen breekt dan knap terug naar 15-12 door een mindere leg van Smith en pakt ook zen eigen leg waardoor het 15-13 wordt.

Smith maakt het daarna echter af en wint voor het eerst in een knock-out wedstrijd van Michael van Gerwen en gaat naar de halve finale.

Door Wouter Bakker;

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular