HomeAlgemeenVeertien gewonden bij busongeval in Berlikum, waaronder kinderen

Veertien gewonden bij busongeval in Berlikum, waaronder kinderen

In het Friese dorp Berlikum vond dinsdagmiddag een ernstig ongeval plaats aan de Westergoawei (N383), net boven Leeuwarden. Een lijnbus kwam in botsing met een taxibusje, waarbij veertien mensen gewond raakten, onder wie ook kinderen en de bestuurders van beide voertuigen.

Ongeval en hulpdiensten

Rond 14.30 uur ontstond het ongeval, waarvan de oorzaak nog onbekend is. De impact was aanzienlijk; de voorkant van de lijnbus raakte zwaar beschadigd en het taxibusje kwam in de berm terecht. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen en waren snel ter plaatse. Meerdere ambulances, een traumahelikopter en brandweereenheden werden ingezet om assistentie te verlenen. Om privacy van de slachtoffers te waarborgen, werden schermen rond het ongeval geplaatst.

Slachtoffers

De veertien gewonden varieerden in de ernst van hun verwondingen; enkelen hadden lichte verwondingen, terwijl anderen zwaarder gewond raakten. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de regio voor verdere behandeling. De lokale omroep, Omrop Fryslân, volgt de situatie nauwgezet en heeft melding gemaakt van de massale respons van de hulpdiensten.

Wegafsluiting en onderzoek

De politie heeft na het ongeval de Westergoawei in beide richtingen afgesloten om een veilige werkomgeving voor de hulpdiensten te garanderen en om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval. Het betrokken taxibedrijf staat bekend om het verzorgen van zowel personen- als leerlingenvervoer in de regio.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen