HomeAlgemeenVerdachte verpleegkundige van doden patiënten ontkent schuld

Verdachte verpleegkundige van doden patiënten ontkent schuld

Een voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, die wordt verdacht van het vroegtijdig beëindigen van het leven van meerdere patiënten, ontkent elke betrokkenheid bij de zaak, volgens zijn advocaten. Hij heeft volledige medewerking verleend aan het politieonderzoek en heeft verschillende keren uitgebreid bij de politie verklaard.

Het juridische duo, Ronald Knegt en Tjalling van der Goot, vertegenwoordigen de verdachte en benadrukken dat hun cliënt vanaf het begin elke betrokkenheid heeft ontkend bij strafbare feiten, inclusief mogelijke moorden. Ze weerleggen ook de beweringen van het ziekenhuis en de GGZ.

Tussen 2020 en 2022 was de man werkzaam op de corona-afdeling van het ziekenhuis. Er zijn beweringen dat hij tegen GGZ-medewerkers heeft gezegd dat hij het leven van ongeveer twintig patiënten vroegtijdig heeft beëindigd als longverpleegkundige. Als reactie hierop schond de zorgorganisatie de geheimhoudingsplicht en bracht het ziekenhuis op de hoogte.

Ondanks dat hij sinds half april in hechtenis zat, is de 31-jarige man recent vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland oordeelde dat de huidige verdenkingen niet sterk genoeg zijn om zijn detentie voort te zetten.

Ondanks zijn vrijlating, blijft het Openbaar Ministerie (OM) de verpleegkundige als verdachte zien en overweegt het hoger beroep. Onderzoek naar de sterfgevallen in het Wilhelmina Ziekenhuis wordt voortgezet.

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die meerdere nabestaanden van mogelijke slachtoffers vertegenwoordigt, vertelde aan RTV Drenthe dat de vrijlating van de verdachte de situatie nog complexer maakt voor de nabestaanden. Diekstra zegt dat zijn cliënten hopen op snelle opheldering van de zaak, omdat de huidige onzekerheid hen te veel wordt.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen