HomeAlgemeenVerdachten gearresteerd bij station Vaartsche Rijn na dreiging in trein

Verdachten gearresteerd bij station Vaartsche Rijn na dreiging in trein

Bij een bijzonder incident in een trein nabij station Vaartsche Rijn in Utrecht zijn vier verdachten aangehouden. De trein, op weg van Den Bosch naar Utrecht Centraal, werd onverwacht stilgezet na meldingen van dreigementen door de verdachten.

Melding door alerte reizigers

Reizigers belden rond 16.30 uur de hulpdiensten nadat ze verbale dreigingen van de vier verdachten in de trein opmerkten. Het is momenteel onduidelijk wat de aard van deze dreigementen was.

Uitzonderlijke stop en evacuatie

De politie liet de intercity uitzonderlijk stoppen bij station Vaartsche Rijn, een stop waar de trein normaal gesproken niet halt houdt. Met extreme voorzichtigheid hebben agenten de trein geïnspecteerd, ervoor zorgend dat alle verdachten in hechtenis werden genomen. Gedurende deze actie was het reizigers niet toegestaan de trein te verlaten en het betreffende perron werd volledig ontruimd.

Extra veiligheidsmaatregelen

Om de veiligheid van de agenten te verzekeren, werd er ook een politiehelikopter ingeschakeld. Dit incident zorgde voor enige verstoring in het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen