HomeAlgemeenVermeende loslopende leeuwin in Berlijn blijkt wild zwijn te zijn

Vermeende loslopende leeuwin in Berlijn blijkt wild zwijn te zijn

De burgemeester van Kleinmachnow, een voorstad van Berlijn, heeft op een persconferentie op vrijdag laten weten dat de vermeende loslopende leeuwin, waarnaar de politie van Berlijn sinds donderdagochtend heeft gezocht, waarschijnlijk een wild zwijn is.

Het initieel gevoerde onderzoek startte nadat er beeldmateriaal verscheen waarop een mogelijke leeuwin zichtbaar zou zijn. Echter, na een grondige analyse van deze beelden, heeft burgemeester Michael Grubert geconcludeerd dat het waarschijnlijk niet om een leeuw gaat.

Om zijn bevindingen te onderbouwen, toonde burgemeester Grubert tijdens de persconferentie meerdere afbeeldingen van leeuwen en vergeleek deze met de beelden van de veronderstelde leeuwin. Hij stelde: “Er is geen enkel bewijs dat er een leeuwin in Berlijn rondloopt”.

Een team van 120 politieagenten was meer dan een dag actief betrokken bij de zoektocht naar het dier. De eerste waarneming van het vermeende roofdier werd in de nacht van woensdag op donderdag gemeld. Met deze nieuwe informatie lijkt het gevaar voor de Berlijnse bevolking geweken.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen