HomeAlgemeenVernielingstocht in Rosmalen en Den Bosch: omvangrijke schade gemeld

Vernielingstocht in Rosmalen en Den Bosch: omvangrijke schade gemeld

In een nachtelijke vernielingstocht werden Rosmalen en Den Bosch geteisterd door uitgebreide schade aan openbare en privébezittingen. Tientallen auto’s, vijf tankstations, scooters en betaalautomaten werden beschadigd of vernield. De wijk De Rompert in Den Bosch werd bijzonder hard getroffen. Niet alleen werden voertuigen en bezittingen in de openbare ruimte beschadigd, ook een plaatselijke tandartspraktijk meldde aanzienlijke schade. Hierbij werden zes behandelkamers verwoest en diverse waardevolle apparatuur en voorzieningen vernield.

Politie in actie: arrestatie en onderzoek

Een man van onbekende leeftijd is door de politie als verdachte aangehouden. Nader onderzoek moet uitwijzen of er eventuele medeplichtigen betrokken zijn en wat het mogelijke motief achter de omvangrijke vernielingen is. Informatie over de identiteit of de achtergrond van de verdachte is momenteel nog niet voorhanden.

Tijdsbestek en details van de vernielingen

De vernielingen vonden plaats tussen 23.30 uur, beginnend bij bouwmarkt Gamma in Rosmalen, en 05.30 uur. Gedurende deze tijdsspanne werden “tientallen meldingen” van schade ontvangen door de politie, en het aantal aangiftes lijkt te stijgen naarmate meer burgers de schade ontdekken. Details over hoe de schade is aangericht zijn schaars, maar een persfotograaf suggereert dat een hamer mogelijk is gebruikt om talloze ruiten in te slaan, waardoor tanken bij sommige benzinestations tijdelijk onmogelijk is.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen