HomeSportVerstappen baalt van moeilijke vrijdag in Miami: 'Extreem pijnlijk'

Verstappen baalt van moeilijke vrijdag in Miami: ‘Extreem pijnlijk’

Nadat Max Verstappen de eerste vrije training als derde afsloot, ging het in de tweede sessie van kwaad tot erger en eindigde de wereldkampioen zonder een tijd te hebben gezet op P19. Op het Miami International Autodrome reed George Russell in zijn Mercedes de snelste tijd voor de Ferrari van Charles Leclerc. Max’ teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Perez werd derde. De Mercedes van Lewis Hamilton en de Alpine van Fernando Alonso completeerden de top vijf.

“Het was geen goede dag en dat is zeker op dit circuit extreem pijnlijk. Je wilt zoveel mogelijk buiten zijn, de baan leren kennen en ook de snelheid vinden, maar ik heb in principe slechts vier à vijf snelle ronden kunnen doen. Dat is absoluut niet wat je wilt”, laat Max na de tweede training weten.

Max vervolgt: “We hadden hydraulische problemen. Vanaf het moment dat ik naar buiten reed, kon ik al niet fatsoenlijk sturen. De remmen vlogen ook nog in de brand, dus ja, veel problemen. Die problemen hebben belangrijke ronden gekost en dus is er werk aan de winkel.”

Vooruitblikkend op de rest van het weekend laat Max weten: “We proberen de achterstand natuurlijk goed te maken, maar dit is verre van ideaal. Andere coureurs hebben een beter idee van de baan en dat is het niet alleen. We hebben ook geen data van mijn auto, dus dit is extreem pijnlijk.”

Andere teams hadden ook last van de rode vlaggen maar daar is Max duidelijk over. “Dat is geen excuus voor wat er vandaag bij ons gebeurde, Wij moeten naar onszelf kijken en wij hadden vandaag meer kunnen doen.”]

Bron: Verstappen.com

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen